“Evia Bee Project”
Στο πλαίσιο των δράσεων για την αποκατάσταση των πληγέντων αλλά και του περιβάλλοντος, από τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, η Ομάδα Διάσωσης ΔΕΛΤΑ κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των αναγκών αποφάσισε να στηρίξει του μελισσοκόμους στην περιοχή της Bόρειας Εύβοιας μέσω της καμπάνιας “Evia Bee Project” .
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση 50 τουλάχιστον μελισσοκόμων της περιοχής, καλύπτοντας τις ανάγκες σε τροφή για τις μέλισσες που διασώθηκαν, τα αφανή αυτά θύματα των πυρκαγιών , προκειμένου να καταφέρουν να τις διατηρήσουν μέχρι την επόμενη άνοιξη.
Mε μόλις 2€ μπορείς και εσύ να βοηθήσεις ενα μελίσσι να τραφεί για 20 ήμερες προσφέροντας 4Kg ζάχαρη ή 2Kg μελισσοτροφή βανίλια, ή 2 Kg ζημωτή τροφή για μέλισσες.
Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε τους μελισσοκόμους στην περιοχή Μαντούδι – Αγ. Άννα να συνεχίσουν το επάγγελμά τους και να αποκτήσουν εισόδημα ώστε να συντηρήσουν την οικογένειά τους χωρίς να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Ταυτόχρονα ,στηρίζουμε την φυσική αναγέννηση του δασούς αφού οι μέλισσες με την επικονίαση συμβάλλουν σε βελτιωμένη αναγέννηση δέντρων και διατήρηση της βιοποικιλότητας του.
«χωρίς τις μέλισσες, η ζωή δεν θα υπήρχε στον πλανήτη μας και ολόκληρα οικοσυστήματα θα καταστρέφονταν»
Και αν διαβάζοντας μέχρι εδώ, δεν έχεις πειστεί ότι η βοήθεια σου είναι ζωτικής σημασίας μάθε και αυτό:
- Οι μισοί από τους μελισσοκόμους της Ελλάδας ζουν στην Εύβοια. Ή μάλλον ζούσαν, γιατί από τώρα και στο εξής δε θα μπορούν πια να συνεχίσουν να παράγουν μέλι.
- Στάχτη στην Εύβοια δεν έγιναν μόνο οι μέλισσες που παράγουν το 70% του ελληνικού πευκόμελου, αλλά και το περιβάλλον μέσα στο οποίο έβρισκαν την τροφή τους, με την καταστροφή να χαρακτηρίζεται ως οικολογική και οικονομική για ολόκληρη τη χώρα.
- Οι σκέψεις για το αύριο είναι πολυτέλεια για τους μελισσοκόμους της περιοχής προσπαθούν να διαχειριστούν το παρόν και να σώσουν τα μελίσσια τους «από την πείνα»
- Το δάσος της Εύβοιας αποτελούσε τον βοσκότοπο για εκατοντάδες χιλιάδες μέλισσες «γηγενείς», αλλά και πολλές άλλες τις οποίες έφερναν οι μελισσοκόμοι από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Χιλιάδες μελίσσια από περιοχές της Πελοποννήσου, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία μεταφέρονταν συγκεκριμένες εποχές του έτους στην Εύβοια, στο δάσος το οποίο δεν υπάρχει πια.
Οι επιπτώσεις δε θα αργήσουν να φανούν συνολικά στις ζωές μας… Προλαβαίνεις όμως να αλλάξεις το μέλλον.
Όσοι θέλετε να ενημερωθείτε και να προσφέρετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
- inbox μέσω LinkedIn, Facebook, instagram ή
- αποστέλλοντας email στο info@rescueteamdelta.gr ή
- στο τηλέφωνο 6944573445.